אובדן כושר עבודה לצמיתות

תוכן עניינים

מצב שבו אדם חלה או נפצע, ואינו מסוגל להמשיך לעבוד ולהשתכר, כפי שעשה טרם השינוי במצבו הבריאותי, נקרא אובדן כושר עבודה.

כאשר קיים חוסר יכולת מוחלט להמשיך לעבוד, או לעסוק בכל עבודה אחרת המוגדרת עיסוק סביר, מצב זה מכונה, אובדן כושר עבודה לצמיתות.

אובדן כושר עבודה

שני הגופים המבטחים עובדים בביטוח של אובדן כושר עבודה הינם, המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח, במידה ונחתמה פוליסה מתאימה.

בניגוד לכל היגיון ועד כמה שמצער המצב, ננקטת סחבת ובירוקרטיה, שרירותיות וחוסר רצון מוחלט של הגופים, להיטיב עם המבוטח בסיטואציות בלתי אפשריות, כשהוא כל כך זקוק לתמיכה כלכלית.

אובדן כושר עבודה , יכול להיות חלקי או מלא. זה המלא, מדבר על מצב שבו העובד אינו מסוגל לבצע את עבודתו, טרום הפגיעה ואף אינו מסוגל לבצע עבודה אחרת, כשכושר עבודתו אבד למעלה מ-75%.

בסיטואציה שכזו, המבוטח נותר ללא הכנסה והוא זקוק לתמיכה כלכלית. המוסד לביטוח לאומי מתגמל על פי אחוזי נכות שיקבעו בוועדה רפואית, אך חלק מהמבוטחים יעדיפו לממש את זכותם בחברת הביטוח.

זה החלקי, מאפשר למבוטח להמשיך ולעבוד, אך בהיקפים או בתנאים מאלה שהורגל אליהם טרום הפגיעה. בכל מקרה, בלתי נמנע שתהא פגיעה ברמת השכר וסיטואציה שכזו, מזכה בפיצוי, הן מהמוסד לביטוח לאומי והן מחברת הביטוח הפרטית.

אובדן כושר עבודה לצמיתות בגין תאונה

במידה ותאונה מתרחשת מחוץ למסגרת העבודה, המוסד לביטוח לאומי ישלם למבוטח דמי תאונה, לתקופה של 90 יום. התנאי לקבלת דמי תאונה, שהמבוטח מרותק למיטתו או למיטת בית החולים, וכי נבדק עד 72 שעות מרגע התאונה.

אין מדובר בתאונת דרכים או תאונת עבודה.

אובדן כושר עבודה לצמיתות בגין תאונת עבודה

מדובר בזכאות לדמי פגיעה ולקצבת נכות, כתוצאה מפגיעה שהיא תאונת עבודה או מחלת מקצוע, שהיא מצב רפואי שהתדרדר בעקבות שחיקה פיזית.

ניתן להגיש בקשה לנכות, בתנאי ששולמו למבוטח דמי פגיעה והמשולמת כמענק חד פעמי, למי שנקבעו לו עד 19% נכות, וקצבת נכות חודשית, למי שנקבעו לו 20% נכות ומעלה.

זכויות והטבות

במצב שבו מבוטח מקבל קצבת נכות לצמיתות, שמורות בעבורו הטבות וזכאויות שונות, כגון: הטבות מס, הנחות בארנונה, הנחות בתחבורה ציבורית, תו חניית נכה ועוד.

מעבר לזאת, שמורה למבוטח הזכות, לפנות ולתבוע פיצוי מחברת הביטוח הפרטית בגין אובדן כושר עבודה לצמיתות, במטרה ליצור בטחון כלכלי, עד לפנסיה.

מיותר לציין, כי חברת הביטוח רשאית לסרב, בפרט כאשר המבוטח מקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי, ולכן, במידה ומעוניינים למצות את מימוש הזכויות בכל הגופים האפשריים, כדאי ואף חובה לשכור שירות משפטי מעו"ד המתמחה בתחום.

במצב מורכב שבו עתיד המבוטח והנתמכים בו עומד על הפרק, קיים צורך בידע משפטי והיכרות עם המוסדות השונים.

התמודדות עם מקרים של אובדן כושר עבדוה

כושר עבודה הוא חלק חשוב מחיינו. זה משפיע על היכולת שלנו להתפרנס, לדאוג למשפחות שלנו וליהנות מהחיים. למרבה הצער, ישנם מקרים בהם אנו עלולים לחוות אובדן כושר עבודה עקב מחלה או פציעה. זה עלול להזיק מאוד לאיכות החיים ולרווחה הכלכלית שלנו. לכן, חשוב להבין את הגורמים לאובדן כושר עבודה וכיצד להתמודד איתו בצורה הטובה ביותר על מנת למזער את ההשפעה על חיינו.

כאשר אדם מגיע למצב בוא הוא נדרש להגיש תביעה בגין אובדן כושר עובדה מול חברת הביטוח, הוא יכול למצוא את עצמו מתמודד מול מערכת אטומה ובירוקרטית. לכן, אנחנו חברת תומיגו מביאים לכם את האפשרות שבה אנו אלו המתמודדים מול חברות הביטוח ומלווים אתכם בהליך. אנו הסנגור שלכם מול כל חברות הביטוח, הצוות המיומן והמקצועי שלנו עם עשרות שנים של ניסיון וידע בתחום ידאג למצות עבורכם את הזכויות המלאות מול חברות הביטוח.

לייעוץ ראשוני חינם ללא התחייבות - השאירו פרטים

דילוג לתוכן