ירושת חשבון בנק של נפטר

תוכן עניינים

ירושת חשבון בנק של נפטר – כל מה שצריכים לדעת על ההליך של ירושת חשבון בנק, מה עושים כאשר יש מינוס בחשבון הבנק של הנפטר? מהו מס ירושה אותו יש לשלם? מה קורה כאשר קיים סכסוך בין היורשים ומתקיימת התנגדות לצוואה?

כיצד מבצעים משיכת כספים מחשבון בנק של נפטר?

בכדי למשוך את כספי הירושה (הכספים הקיימים בחשבונו של הנפטר) הפעולה היא פשוטה מאוד, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא רק לוודא כי הגיע לבנק צו ירושה מקוון. המציאות היום היא שאין צורך להגיע עם צו ירושה פיזי אל סניף הבנק, אלא הבנקים מקבלים את צו הירושה באופן אוטומטי ישירות מרשם הירושה. (פרט למקרים מאוד מיוחדים). אחרי שהגיע הצו המקוון, כל מה שהיורשים צריכים לעשות הוא רק לחתום על הסכמה של חלוקת הירושה וזאת בהתאם למה שמופיע בצו הירושה.

אם ישנו סכסוך בין היורשים בהתאם לחלוקת הירושה, היורשים צריכים לפנות לעורך דין מומחה בתחום של צוואות וירושות והוא יגיש את העתירות לבית משפט לענייני משפחה ומורה לבנק לחלק את כספי המנוח בצורה שונה.

חשוב לזכור : כדי לממש צו ירושה של נכס בטאבו צריכים לפנות אל רשם המקרקעין וההליך לא מתבצע בבנק.

אחד מנכסיו המשמעותיים ביותר של המנוח, הם חשבונות הבנק שלו. חשבונותיו מועברים ליורשיו על פי חוק או על פי צוואה, אך לא ניתן בשלב זה לבצע משיכת כספי ירושה.

ההליך איננו כה פשוט כפי שהוא נשמע, והוא עשוי לארוך זמן רב ואף לגרום לסכסוכים.

שלב ראשון בהליך

חשבונו של המנוח מוקפא באופן מידי, עם קבלת הידיעה על דבר מותו. ההקפאה כוללת זכויות וחסכונות על שמו, והיא בתוקף עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה.

למותר לציין, כי לעיתים הבנק יתיר פעולות מסוימות לצורך קיום בסיסי או לכיסוי הוצאות הלוויה, קבורה ושבעה.

שותפות בחשבון, אינה מקנה טיפול שונה, וחשבון שכזה יוקפא אף הוא, אלא אם קיים סעיף אריכות ימים בחשבון, כי אז, רשאי השותף בחשבון, להמשיך ולנהל אותו.

ירושת חשבון בנק בחו"ל

במקרים רבים, אין צורך כלל וכלל בהגשת צו מכל סוג שהוא, שכן חשבון של נפטר, עובר באופן אוטומטי למוטב. כל מה שצריך בכדי לבצע משיכת כספי ירושה, הוא להעביר תעודת פטירה ומספר מסמכים.

ניתן לבצע את כל ההליך באמצעות תכתובות ואין צורך מיוחד, להגיע לבנק באופן אישי. הדבר היחיד שכדאי, הוא להשתמש בשירות ייעוץ מס, כדי להימנע מניכוי מס במקור או תשלום מס.

ומה קורה בארץ?

העברת הזכויות בחשבון באופן רשמי, מוקפאת עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה.

לאחר הצגת הצו, הכספים יחולקו בהוראת היורשים או על פי החלטת בית המשפט, באופן כזה, הבנק לא יישא באחריות לכל טעות שעשויה להיגרם.

על מנת לבצע משיכת כספי ירושה, יש לבקש מימוש צו ירושה בבנק. במעמד זה, ידרשו היורשים כולם, לחתום בפני הבנק, וזה יחלק את הכספים והזכויות שיש בחשבון.

במידה והחשבון נמצא ביתרה שלילית, יבדקו כלל נכסי המנוח בבנק. אם יתבררו כחיוביים, יאלצו היורשים לכסות את יתרת החוב בחשבון, לפני מימוש. במידה ויתבררו כשליליים, לא יוכל הבנק לדרוש כיסוי החוב.

ירושת חשבון בנק משותף

ברוב המקרים, בני זוג מנהלים חשבונות משותפים. הווה אומר, שזכויות החתימה בחשבון, משותפים "ביחד ולחוד". כל אחד מהשותפים, רשאי לבטל את הרשאתו וקיימת אפשרות להוספת מיופה כוח בחשבון, אך הדבר אינו מקנה לו בעלות אוטומטית.

סעיף אריכות ימים, לצורך העניין, מקנה לשותפים המשך פעילות בחשבון, עד לקבל צו ירושה או צו קיום צוואה, משום שגם סעיף זה, אינו מקנה בעלות בחשבון. מתוקף החוק, סעיף זה אינו גובר כלל וכלל על זכויות היורשים, ופעולות חריגות בחשבון על ידי שותף, דינן להיבדק.

משיכת כספי ירושה שלא כדין, ניתן לתבוע אותם, כאשר התביעה תוגש כנגד מי שביצע את המשיכה. זהו מקרה, המחייב התערבות של ייעוץ משפטי, בכדי למנוע החמרת המצב והסוואת מידע.

האם הבנק יכול להקפיא את החשבון בנק של הנפטר?

לפי נהלי הבנקים בישראל היא שלא ניתן לשחרר כספים מחשבון בנק של נפטר ללא הסכמה מלאה של כל היורשים.

איך אפשר לשחרר כספי ירושה אם אחד היורשים מסרב לחתום?

אם אין שיתוף פעולה מלא של כל היורשים, הדרך שבה ניתן לפתור את הסויגה היא לפנות אל בית משפט שיורה על חלוקת הכספים בהתאם למה שמופיע בצו הירושה.

מהו סעיף אריכות ימים ואיך הוא יכול לסייע?

סעיף אריכות ימים הוא הוראה של בעלי החשבון לבנק, שאומרת כי בעת פטירת אחד השותפים הבנק יאפשר לשותף שבחיים לבצע פעולות רגילות עד שיגיע צו ירושה ולכן היורשים של החשבון יכולים להתדיין מול השותף על כל הפעולות שביצע.

לייעוץ ראשוני חינם ללא התחייבות - השאירו פרטים

דילוג לתוכן