דיני בנקאות – משיכת כספי ירושה מהבנק

תוכן עניינים

משיכת כספי ירושה מהבנק יכולה להיראות כמו תהליך מורכב. עם זאת, עם הדרכה והבנה נכונה, אפשר להפוך את התהליך הזה לחלק וללא טרחה. חשוב להכיר את כללי המוסד הפיננסי בו הופקד הכסף שעבר בירושה ולהבין את המידע המשפטי הקשור לירושה.

ההחלטה למשוך כספי ירושה מהבנק אינה החלטה שיש להקל בה ראש. זה עלול להיות כרוך בסיכון רב אם לא נעשה כראוי ואף עלול להוביל להרס כלכלי במקרים מסוימים.

הבנת האפשרויות השונות ישנן שלוש דרכים שונות למשוך כספי ירושה מחשבון בנק:

(1) העברת כספים ישירות לחשבון הבנק של אדם פרטי,

(2) הקפאה ומשיכת כספים של מבחר נכסים,

(3) “חיסול” נכסים. (מכירת נכסים)

האפשרות הראשונה היא להעביר את כספי הירושה ישירות לחשבון הבנק האישי של אדם פרטי. ניתן לעשות זאת על ידי כתיבת צ'ק שישולם לאותו אדם עבור חלקו בירושה או באמצעות הפקדה ישירה. עם אפשרות זו אין השלכות מס, אבל יש כמה שיקולים משפטיים , כמו הנושא של מי אחראי לעסקה.

האפשרות השנייה היא להקפיא ולמשוך כספים ממבחר נכסים, לרבות חשבונות עו"ש, חשבונות חיסכון וכו’. עם אפשרות זו אין השלכות מס אך ישנן סיבוכים משפטיים בגלל חוקי המדינה לגבי האופן שבו ניתן לגשת לכסף בחשבונות קפואים.

האפשרות השלישית היא אפשרות של חיסול (מכירת) נכסים בעלי ערך גבוה לפני משיכת הכנסות ירושה לחשבון עו"ש או לנכס אחר שניתן לנצל אותו ללא השלכות מס או סיבוכים משפטיים.

משיכת כספי ירושה מהבנק יכולה להיות תהליך מורכב, במיוחד אם אינכם מכירים את ההליך. חשוב להבין את התקנות והחוקים השונים הקשורים לכספי ירושה לפני שמתחילים בתהליך. לפני משיכת כספי הירושה, חשוב גם לקבל ייעוץ מתאים ממומחה משפטי או פיננסי מוסמך לגבי השלכות מס ועניינים משפטיים אחרים הקשורים למשיכה.

על ידי הבנת הצעדים הדרושים הכרוכים במשיכת כספי הירושה מהבנק, אפשר להבטיח שתקבלו את כל ההטבות החוקיות שלכם ללא כל סיבוכים.

אף פעם לא נעים לשוחח על מוות. אבל שיחה על התמודדות עם כספים לאחר שנפטר הוריש, נעים עוד פחות.

עם זאת, קיימים מצבים שבהם נדרשת פעולת משיכה כספים מחשבון הנפטר, למשל לכיסוי הוצאות קבורה, תשלום חשבונות רופאים וכו'.

חשבון בנק של נפטר

מבחינת הבנק, הבנק מחויב לבצע פעולות מסוימות בחשבון, ביניהם, חסימת כרטיסי אשראי של המנוח, אי כיבוד המחאות, אי כיבוד הרשאות וכו'.

הבנק מצידו, לא יספק מידע על החשבון, ללא חתימה על כתב שיפוי למסירת מידע ליורשים פוטנציאליים.

כתב השיפוי האמור, בתוספת אימות זיהוי אצל עו"ד, או קונסול או נוטריון, לתושב חוץ, תעודת פטירה, צוואה או מסמך המאשר את היורשים, תעודת זהות או דרכון לתושב זר.

לביצוע פעולות בחשבון, נדרש צו ירושה, מילוי מסמך הוראות יורשים, וחייבת להתקבל הסכמה מלאה של כל היורשים, לאופן חלוקת הירושה.

קיימת אפשרות לקרובים מדרגה ראשונה, לפנות לבנק ולהגיש בקשה לאישור תשלום מחשבון הנפטר, למטרות קבורה, הסעדה בשבעה, הוצאות טיפול ומטפלת, והם יתאפשרו רק לאחר קבלת אישור הבנק.

חלוקת הירושה בבנק

לאחר שהבנק קיבל צו ירושה או צו קיום צוואה, כל היורשים צריכים להגיע לבנק למילוי טפסים, וזאת על מנת שהבנק יוכל לבצע את חלוקת הנכסים בחשבון הנפטר.

כל יורש נדרש להופיע בבנק עם מסמכי זיהוי והצו המקורי.

כל היורשים נדרשים להגיע בנפרד.

יורש בחשבון משותף, נדרש להגיע לבנק עם הסכמת הבעלים הנוספים בחשבון.

משיכת כספי ירושה תתבצע רק לאחר קבלת כל האמור, וקבלת ההוראות והאישורים של כלל יורשי המנוח, על פי צו ירושה או צו קיום ירושה וכן באישור שותפים בחשבון, אם קיימים.

נוקשותם של הבנקים, ברוב המקרים, דורשת את נוכחות כלל היורשים בעת משיכת כספי הירושה, ולא מאפשרים לאף יורש למשוך כספים, גם תחת צו, ללא חתימת היורשים האחרים.

משיכת כספי ירושה שלא כדין

כספים שנמשכו מחשבון הנפטר שלא כדין, ייחשבו ככספי מעילה. יש לפנות לייעוץ משפטי במידה ועלה חדש לגבי מעילה כזו.

כספים אלה ניתן להשיבם או לתבעם. מעבר לפנייה לאיש מקצוע, ניתן לעקוב אחר כניסת והוצאת כספים בחשבון הנפטר, וניתן אף לאתר חשבונות נוספים של בעל המעילה.

תנאי משיכת כספי ירושה, מורכבים ואורכים זמן רב, ויש לעבור מסכת טפסים אינסופית להוכחת זהות היורשים, קבלת הסכמות, ואף משיכה הדדית באותה עת בליווי חתימת כל יורש ויורש.

מצב זה, גורם לעיתים לסכסוכים מיותרים, ובמקרים קיצוניים מביא את מי מהצדדים היורשים, ליטול כספים שלא כדין.

בסופו של יום, לעיתים חברי המשפחה, שהיוו קרקע יציבה, תומכת ומשענת, מאבדים את האמון שניתן בהם, ופוגעים קשות בחברי משפחה אחרים. ממשפחה מאוחדת ואוהבת, שאמורה רק להתלכד בעקבות מותו המנוח, המשפחה מתפוררת ונפגעת פגיעה, שגם הזמן לא ירפא.

לייעוץ ראשוני חינם ללא התחייבות - השאירו פרטים

דילוג לתוכן