תביעות נגד חברת הביטוח איך קורה ההליך ומה אתם צריכים לדעת לפני שתובעים את חברת הביטוח.
סוגי תביעות הקיימות נגד חברת הביטוח ומה הסיכוי לקבל את הפיצוי המקסימלי מחברת הביטוח.
רכישת ביטוח אובדן כושר עבודה, הוא צעד שקול והגיוני, המבטיח ביטחון כלכלי במקרים של אי יכולת לעבוד. הבעיה בביטוחים שכאלה, היא במימוש הזכות, שכן, חברות הביטוח עושות ככל יכולתן, לדחות תביעות אובדן כושר עבודה, בשל הנטל עליהן.
לעיתים נדמה כי מכירת ביטוח שכזה, הוא תרמית "כישלון תמורה" ידוע מראש, כי מעולם לא עולה נושא המימוש הבעייתי, בעת ההצטרפות ומילוי הטפסים, ודווקא ברגע האמת, נחשפת התרמית על כל צדדיה המכוערים, המותירים את התובע בתביעות נגד חברת הביטוח, חסר אונים, ואין לו אלא לפנות להכרעת ערכאות משפטיות. כאן מודגש הצורך בסיוע משפטי מקצועי, מעבר לאותו סיוע משפטי, כאשר מתמודדים עם חברות הביטוח לא פעם העלות של סיוע משפטי הוא גדול מאוד. לכן, אנחנו בתומיגו מביאים לכל אחד ואחת את האפשרות לקבל ייצוג מול חברות הביטוח עם תשלום עבור שכר הטרחה שלנו רק ברגע שקבילתם את התשלום מחברת הביטוח.
ייצוג מול חברות ביטוח לא תמיד מחייב ייצוג משפטי, לא פעם ניתן להיעזר גם במומחים מובילים המכירים את התנאים וההגבלות של חברות הביטוח ויכולים לסייע לכל אחד לקבל את התשלום המגיע לו מחברת הביטוח. בזכות ההכרה של פוליסות הביטוח לרבות הכרה יסודית של כל פוליסה ולא משנה מהי חברת הביטוח אנו יכולים לסייע לכם להתמודד עם הגשת התביעה ולהצליח להשיג ולקבל את מרב הזכויות הכספיות המגיעות לכם.
תנאים ותקרות
ידוע כי חברות הביטוח, אינן מכסות באופן מלא את ההכנסה, בגינה היא נתבעת. הזכאות היא ל-75% מהשכר הממוצע, בשנה שקדמה לפציעה.
יתרה מזאת, מעולם לא הואילה חברת הביטוח, לידע את העמית, כי עליו לעדכן את הפוליסה בכל פעם ששכרו עולה, בכדי להימנע ממצב של תת ביטוח. הווה אומר, שהשכר הקובע לצרכי זכאות, הינו השכר שהוצהר במילוי טופס ההצטרפות.
פוליסות סטנדרטיות, קובעות זכאות לתגמולי אובדן כושר עבודה, רק אם נקבעו למעלה מ-75% פגיעה ביכולת התפקוד.
מעבר לעוגמת הנפש הנגמרת כתוצאה מהפגיעה, והצורך להוכיח את הנכות בגינה הוא תובע בתביעות נגד חברת הביטוח, הוא צריך להוכיח ירידה של 75% לפחות, בכושר העבודה שלו.
חוסר תום לב ושרירותיות
בה בעת שהתובע מנסה להוכיח את שנדרש על ידי חברת הביטוח, תנסה היא, להוכיח אחרת.
בכדי לבטל את טענות התביעה ולהוכיח ההיפך, תעמיד חברת הביטוח את התובע, בפני חוות דעת של רופא מומחה מטעמה, תשכור חוקרים פרטיים בכדי לתעד ולצלם בסתר, את התנהלותו בחיי היומיום, במטרה לתפוס אותו בקלקלתו.
לעיתים מתועדים רגעים, שאינם מעידים על מצב רפואי ותפקוד, בכדי ליצור מצג שווא, להפעיל מניפולציה ולהכפיש את שמו וטענותיו של התובע.
במקרים מסוימים, תגדיל חברת הביטוח לעשות ולטעון, כי הפגיעה מוחרגת מהכיסוי הביטוחי. ישנם מקרים, בהם חברות הביטוח טוענות לאי שקיפות ומידע חשוב, שנחסך ממנה על ידי התובע, ועל כן לא קיימת עילת תביעה.
במרבית המקרים, בהם לא תצליח חברת הביטוח להוכיח את התובע אחרת, היא תנסה לשכנע כי אמנם הוא אינו יכול לעסוק בעבודתו, ערב הפציעה, אך עדיין יכול לעסוק בעיסוקים אחרים, המכונים עיסוקים סבירים.
הייאוש והתקווה
לעולם קיימת תקווה. כדאי מאוד שלא להתייאש ולא לוותר. יחד עם זאת, כדאי לרכוש סיוע משפטי של מומחה בתחום, באופן שהסיכוי למימוש זכאות הביטוח, יישא פרי.
בתי המשפט נוטים להתייצב לצד המבוטחים, דווקא משום שחברות הביטוח, נוטות להערים קשיים. בתי המשפט, אינם רואים עין בעין עם ממצאי חקירות סמויות ומתחו לא אחת ביקורת, על מהימנות הממצאים.
בתי המשפט מכירים בעובדה, כי חברות הביטוח מנצלות לרעה את הבדלי הכוחות ודוחות תביעות נגד חברת הביטוח, שלא בצדק. לכן, בזכות היכולת והבנה של הגישה בה נוקטים בתי הדין בישראל, ניתן להגיש תביעות של אובדן כושר עבודה נגד חברות הביטוח, הגשה של תביעות לפיצויים ואף להצליח ולזכות במקסימום הפיצוי המגיע לכם במסגרת הכיסוי הביטוחי שלכם.
מהי תביעה נגד חברת הביטוח?
תביעה נגד חברת הביטוח הכוונה היא לתביעה שבה המבוטח או באופן ישיר או באמצעות עורך דין תובע את פוליסת הביטוח שלו באותה חברת ביטוח בה הוא מבוטח.
ישנם מקרים בהם אדם תובע את חברת הביטוח של הגורם אשר גרם לו נזק. במקרה שבו אדם תובע את חברת הביטוח של אדם הגרם לו נזק מדובר על תביעת נזיקין ויש להכיר בהבדלים אלו.
אצלנו בתומיגו אנו מלווים מקרים בהם אדם רוצה לתבוע את פוליסת הביטוח שלו במקרים של אובדן כושר עבודה, הגשת התביעה והטיפול המקיף ביותר.
למי מגישים תביעה נגד חברת ביטוח?
ישנם מקרים בהם ניתן לתבוע באופן ישיר את חברת הביטוח, המשמעות היא דרישה של תשלום סעיפים המוגדרים בפוליסה האישי של כל אחד. במקרים אחרים תביעה נגד חברת הביטוח תוגש לבית משפט שלום או מחוזי. המקרה החריג הוא כאשר מדובר על תביעת אובדן כושר עבודה אשר תוגש אל בית הדין לעבודה.
האם אני צריך לפנות לסוכן הביטוח שלי?
כאשר רוצים לתבוע את חברת הביטוח, ברוב המקרים ייתכן וסוכן הביטוח שלכם יוכל ללוות את אתכם בהליך. אך חשוב לזכור כי ייתכן וקיים ניגוד ענייניים של סוכן הביטוח מכיוון והוא מייצג גם את חברת הביטוח לא פעם ולא רק מלווה את לקוחותיו. במקרים כאלו מומלץ לבחור מי שילווה אתכם ולא קיים ניגוד ענייניים וכך הוא יוכל לבצע את הפעולות עבורכם על הצד הטוב ביותר.
מהם השלבים בתביעה נגד חברת הביטוח?
שלב 1 : בשלב הראשון אנו בקש ממכם את הפוליסה שלכם, נבחן אותה ונוודא האם אתם מכוסים מבחינת תביעת אובדן כושר עבודה.
שלב 2 : הגשת התביעה + גילוי ראיות – בשלב זה אנו נבחן בהתאם למסמכים רפואיים הקיימים האם ניתן להגיש את התביעה ומהו הסיכוי שלכם לקבלת פיצוי הולם בהתאם לכיסוי הביטוח שלכם.
שלב 3 : הליך גישור – עם הגשת התביעה ייתכן וחברת הביטוח לא תאשר את התביעה באופן מיידי ואנו נבצע הליך של גישור מול חברת הביטוח. בהליך זה חברת הביטוח תציע את המינימום אותו היא נדרשת לשלם. אנו לא מתכוונים לוותר כל כך מהר ובהליך זה אנו מדרוש את מרב הזכויות והפיצוי לכל לקוח.
שלב 4 : קדם משפט – ייתכן ובמידה וחברת הביטוח לא תסיים את ההליך בגישור יהיו מספר דיונים.
שלב 5 : הוכחות – בשלב זה חברת הביטוח ייתכן מאוד ותבצע גם חקירות סמויות ותחקור את התובע לרבות עדים לצדדים.
שלב 6 : סיכומים ותשלום – בשלב זה בהתאם לממצאים יוחלט על סיכום ההליך ועל הפיצוי אותו תשלם לכל מבוטח חברת הביטוח בהתאם להליך שבוצע.
לסיכום
הגשת תביעה נגד חברת הביטוח היא מורכבת מאוד, והיא גם יכול לארוך זמן רב. בזכות הניסיון שלנו בתור חלק מאותה מערכת ביטוח אנחנו בתומיגו יודעים בדיוק מהו ההליך, איך לבצע אותו בצורה נכונה והם האישורים הנדרשים בכדי לקצר את ההליך ולהשיג לכם הלקוחות שלנו את המקסימום בפיצוי המגיע לכם על פי חוק ועל פי פוליסת הביטוח שמכסה אתכם.