אנחנו כאן כדי למצות את הזכויות שלכם בתהליך תביעת אובדן כושר עבודה ולתת לכם את הליווי האישי והמקצועי ביותר לו אתם זקוקים.
טענות רבות יושמעו בדבר היות ביטוח אובדן כושר עבודה, מיותר וחסר תועלת, משום שהחשיבה של מרביתנו, היא אופטימית ו"לי זה לא יקרה". ואכן, במידה והגענו ל"קו הסיום" בבריאות שלמה וללא אירועים חריגים, מדובר בכספים שהושקעו לשווא.
בראייה הפסימית, השקולה והאחראית, ביטוח אובדן כושר עבודה, בא להבטיח המשך הכנסות וכלכלת המשפחה, כאשר המבוטח אינו מסוגל עוד לעסוק בעבודתו הקבועה, על אחת כמה וכמה אם הביטוח נרכש על ידי המעסיק.
אובדן כושר עבודה – על שום מה?
מעבר לסבל הפיזי החמור, בגינו מאבד המבוטח את כושר עבודתו, נגרם לו נזק כלכלי כבד, המונע ממנו לקבל טיפול רפואי נאות, מה שמחריף את מצבו הבריאותי והנפשי.
לעיתים הפגיעה לא מאפשרת חזרה לעבודה במשך זמן רב, וזאת הסיבה שביטוח אובדן כושר עבודה, נחוץ והכרחי.
בבוא המבוטח לתבוע את אובדן כוח ההשתכרות שלו, עליו להציג תלושי שכר להוכחת הנזק הכספי שנגרם לו מאי ההשתכרות. החישוב מורכב מפני שהוא לוקח בחשבון יכולת השתכרות עתידית ופיצוי בגין קריירה עתידית, הכוללים העלאות שכר, קידום והשפעות ההכנסה הפוטנציאלית.
השיפוי יכול להתקיים גם על בסיס כושר השתכרות חלקי, במידה והמבוטח אינו יכול לעסוק בעבודתו הנוכחית, אך יכול לבצע אי אלו עבודות אחרות, ששכרן נמוך יותר.
ההבדל בין כושר עבודה לאובדן רווחים
אובדן הרווחים לעניין זה, מתייחס לכושר השתכרות עתידי. על הפסד כתוצאה מחברות באיגודים, בוועדים, חיזוי העלאה בשכר, מענקים, עמלות, בונוסים ועוד.
הוודאות לגבי חיזוי רווחים עתידיים, קשה וכמעט בלתי אפשרית, לכן כדאי להיוועץ במומחים בתחום, שיכולים לכמת את המספרים, לכדי אובדן השתכרות עתידי, בוודאות סבירה.
לעומת זאת, אובדן כושר עבודה, מתייחס לאובדן הכנסה לולא התקיימה פגיעה. בעוד שאובדן רווחים עוסק ברווחים בפועל שהמבוטח יפסיד, אובן כושר עבודה עוסק ברווחים פוטנציאליים שיפסיד.
קל להוכיח אובדן כושר עבודה שכן, יכולתו של המבוטח לבצע עבודות מסוימות, נפגעה, ועל כן כושר ההשתכרות שלו נפגע, יחד עם הפוטנציאל להשתכרות עתידית. מומחים מקצועיים, הם המפתח לקביעת פיצויים משמעותיים והם יכולים גם לחוות דעה לגבי סוגי עבודה, שהמבוטח לא יוכל לבצע עוד.
אובדן כושר עבודה זמני
אובדן כושר עבודה זמני, נקבע לתקופה מסוימת, שבה לא יוכל המבוטח לעבוד, כתוצאה מניתוח והחלמה ממנו, החלמה משבר וכו', ושבסופם ישוב לעבודתו.
מפני שמדובר לרוב בתקופות קצרות יחסית, נוטות חברות הביטוח לדחות את התביעות הללו, ולכן, כדאי לפנות לאנשי מקצוע, המדקדקים במומחיות רבה בכל סעיף מסעיפי הפוליסה והחוק, בכדי להשיג את טובת המבוטח.
כל הגשת תביעה לחברת הביטוח, מכל סוג שהיא, צריכה להיות מגובה בניירת, לרבות טופס תאונת עבודה, פניה לבית חולים, אישורי מחלה, חוות דעת מקצועיות, מרשמים וכן, תלושי שכר, להוכחת גובה ההשתכרות ולביצוע תחשיב לקביעת פיצוי בגין אובדן כושר העבודה.
תביעת אובן כושר עבודה – איך התהליך קורה בתומיגו
לפני הגשת הבקשה אנו נתאם פגישה במקום וזמן שנוחים לכם, או אצלנו במשרדי תומיגו או שנתאם לכם נציג מקצועי שיגיע אליכם עד הבית.
בשלב שלפני הגשת הבקשה אנו נוודא כי נמצאים בידכם כל המסמכים הדרושים לצורך תביעת אובדן כושר עבודה.
בין אותם מסמכים יש להביא לפגישה : כל מסמך רפואי רלוונטי, כגון סיכום רפואי מבית החולים, תוצאות של בדיקות רפואיות לרבות צילומי רנטגן ועוד.
לשכירים שרוצים להגיש תביעת אובדן כושר עבודה יש להביא 12 תלושי שכר אחרונים שהם בסמוך למועד בו התרחש האירוע שגרם לאובדן כושר עבודה.
באם מדובר על אובדן כושר עבודה בעקבות תאונת דרכים יש להציג אישור משטרה. במקרה בו התאונה קרתה במקום העבודה יש להביא העתק של החלטת הביטוח הלאומי.
איך מגישים את הבקשה?
בתומיגו אנחנו עושים עבורכם הכל. אנחנו באמת מתכוונים להכל!
אנחנו באמת מתכוונים להכל. אנו נגיש עבורכם את הבקשה וזאת בהתאם לדרישות המלאות של חברת הביטוח והכל במטרה להשיג לכם את הפיצוי המלא האפשרי.
מה קורה לאחר הגשת הבקשה?
לאחר הגשת הבקשה אנו עובדים מול חברת הביטוח באופן רציף. מוודאים כי אכן הבקשה התקבלה, לאחר אישור הבקשה כל מה שנותר לכם לעשות הוא פשוט להמתין וסכום הכסף יועבר לחשבון הבנק שלכם.
איך יודעים מה מצב הבקשה?
אתם יכולים להתעדכן במצב הבקשה בכל עת באופן ישיר מולנו. במקביל אנו שולחים לכם עדכון בכל שלב בין אם שיחה מטעם אחד מהנציגים שלנו או עדכון בהודעת מייל.